Opslag webwinkel uitbesteden

 

Aan een webwinkel zitten veel voordelen. Er is geen winkelpand nodig en minder personeel. Maar de opslag is wel erg belangrijk. Waar worden de producten van de webwinkel opgeslagen? Hoe komen alle pakketjes op tijd bij de klant? Het is steeds belangrijker dat pakketjes snel ontvangen worden. Bij veel winkels is het mogelijk om een pakket de volgende dag in huis te hebben wanneer het voor 22:00 uur is besteld.

Natuurlijk kan er gekozen worden om de verkochte producten zelf in te pakken. Dit kost erg veel tijd en moeite. Hierdoor weet u zeker dat het pakket is ingepakt zoals u dat voor ogen heeft. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje toe te voegen. Zo maakt u de aankoop voor de klant persoonlijk. Dit heeft toegevoegde waarde voor de klant. Maar de klant vindt het ook belangrijk het pakketje zo snel mogelijk te ontvangen. Om dit te realiseren is het inschakelen van een e-fulfilment bedrijf een goede optie. Een e-fulfilment bedrijf neemt de opslag en de verzending van producten uit handen. Hierdoor heeft u tijd over voor andere zaken en is het pakketje altijd op tijd.

Vele voordelen opslag webwinkel uitbesteden

Een e-fulfilment bedrijf zorgt onder meer dat het pakket op tijd bij de klant komt, maar het heeft meer voordelen: u profiteert van lagere verzendkosten. E-fulfilment bedrijven hebben vaak gunstige deals met verzendbedrijven. Deze deals maken het mogelijk pakketjes tegen lagere verzendkosten te versturen. Wanneer u zelf de pakketten verstuurd, moeten de pakketjes voor 18:00 uur bij het postkantoor zijn om de volgende dag bij de klant bezorgd te worden. Een e-fulfilment bedrijf kan uw pakket ook later nog verzenden om de volgende dag al aan te komen bij de klant. Op deze manier bent u klanten nog beter van dienst.

De opslag van producten wordt ook uit handen genomen. Een groot magazijn is niet meer nodig om producten in op te slaan.

Naast de praktische zaken houdt u door het uitbesteden van de opslag van de webwinkel meer tijd over voor andere zaken. Op vakantie gaan of een dag minder werken is geen enkel probleem meer. De opslag en levering van producten gaat door als u niet aanwezig bent.

De keuze maken om uit te besteden

Er zitten veel voordelen aan het uitbesteden van de opslag. Echter kan dit een grote stap zijn om te nemen. U heeft niet meer alles volledig in de hand. De opslag en verzending uitbesteden kost ook meer geld dan wanneer u dit in uw eigen tijd doet. Vaak rekenen eigenaren van een webshop de kosten van eigen uren niet mee. Wanneer dit wel is, betaalt u het uurtarief en hogere verzendkosten. Het is in dit geval zeker interessant een e-fulfilment bedrijf aan te spreken. Ook wanneer de eigen uren niet worden meegerekend maar u meer tijd wilt hebben voor andere zaken, vraag eens advies aan Hageman over de mogelijkheden.

 

Partners