Waarom fulfilment voor je winkel?

 

Het wordt steeds belangrijker dat producten snel geleverd worden bij de klant. Alles moet uitstekend georganiseerd zijn om de klant goed van dienst te kunnen zijn. Heeft u bijvoorbeeld gedacht aan de opslag van de producten, het vervoeren en het betalingssysteem? Hoe worden de orders afgehandeld en wat doet u met retourzendingen? Allemaal zaken om goed over na de denken. Zeker wanneer u online verkoop vanuit de winkelvoorraad kunt u tegen voorraad verschillen aanlopen. Een fulfilmentservice is er om u bij deze zaken te ontzorgen. Fulfilment is het hele proces van verkooporders tot de overdracht van de bestelling aan de klant. Hier komt heel wat bij kijken. Dit is natuurlijk niet alleen voor webshops belangrijk, maar ook wanneer u een fysieke winkel heeft.

 

Wat houdt fulfilment in voor je winkel?

Het allerbelangrijkste is de IT bij fulfilment. Zonder IT ben je nergens. Dit zorgt ervoor dat er een koppeling gemaakt kan worden tussen verschillende onderdelen in uw winkel, zoals het ordersysteem, het magazijn en de webshop. Ook de communicatie naar de klant toe valt onder IT. Hierdoor kan de klant op de hoogte gehouden worden over het pakketje dat wordt verwacht.

 

Wanneer u gebruik maakt van fulfilment voor uw winkel wordt de opslag van producten geregeld. Hageman zorgt ervoor dat uw producten op de juiste manier worden opgeslagen. Niet alle goederen kunnen op dezelfde manier worden opgeslagen in een magazijn. Hier is Hageman zich uitermate bewust van. Ook het transport van de goederen wordt u uit handen genomen. Uiteraard wordt hierbij goed gelet op het te vervoeren product en de omstandigheden waaronder deze vervoert moet worden.

 

Aan alleen de opslag in een magazijn heeft u als winkel niet zo veel; het voorraadbeheer is hierbij van groot belang. Wanneer de klant iets koopt dient het product zo snel mogelijk geleverd te worden. De volledige betrouwbaarheid van de voorraad zorgt ervoor dat uw voorraadgegevens altijd up-to-date zijn. Hageman zal u adviseren wat de beste optie is op het gebied van voorraadbeheer. Via een tool kunt u uw voorraad zelf ook inzien. U staat dus nooit voor verrassingen.

Wanneer er een bestelling is geplaatst moet deze zo snel mogelijk afgehandeld worden. Niet alleen de snelheid maar ook de manier waarop de bestelling wordt geleverd is van belang. Het gaat om de verpakking van de producten. Kiest u ervoor om het product eenvoudig in te pakken of juist in een goed beschermende verpakking? De verpakkingen worden naar uw keuze aangepast.

 

Het belang voor uw winkel van perfecte fulfilment

Natuurlijk is het een grote stap deze belangrijke zaken uit handen te geven. Het zal uw bedrijf een professionele uitstraling geven. Ook zult u te maken krijgen met een kwaliteitsimpuls voor de organisatie. Wanneer de klant iets retour stuurt heeft dit vaak de reden dat het product niet aan de verwachtingen voldoet. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost. Hierin wordt u volledig ontzorgd. De betaling en terugbetalingen worden nauwlettend verwerkt in het systeem om zo geen fouten te maken.

Fulfilment uitbesteden levert u een groot concurrentievoordeel op. U focust zich volledig op uw winkel. Daarnaast ontvangt de klant zijn pakket op tijd en wordt ook de nazorg van de klant u bespaard. Er wordt goed geluisterd naar de klanten om deze zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maakt u nog geen gebruik van fulfilment in uw winkel, dan is het nu de tijd om daarmee te beginnen. In het huidige tijdperk kunt u niet lang achter blijven.

 

Partners