De toegevoegde waarde van magazijnbeheer in e-fulfilment


Het runnen van een webwinkel is een complexe en veelomvattende verantwoordelijkheid. Er is veel te doen en nog meer om te regelen, voordat u de eerste bestellingen bij uw klanten kunt afleveren. Consumenten laten fysieke winkels al jaren links liggen en steeds minder merken met enkel traditionele verkoopkanalen weten het hoofd boven water te houden. Of u nu gedwongen bent op een webshop op te zetten, of al jaren droomt van uw eigen webshop, u moet stevig in uw schoenen staan om een succesvolle webwinkel op te zetten. Veel beginnende webwinkels lopen tegen dezelfde problemen aan. Deze problemen hebben vaak een logistieke oorzaak. In dit blog beschrijven we de voordelen van extern magazijnbeheer. Bespaar ruimte en nog meer tijd met deze vorm van e-fulfilment.

Wat is magazijnbeheer webwinkel?

Wanneer u begint met een webwinkel en slechts tientallen producten op voorraad heeft, of hele kleine producten verkoopt, kunt u dit prima zelf beheren. De voorraad slaat u thuis op, of u huurt een opslagruimte. Het bezorgen van de bestellingen doet u deels zelf en ook de administratie is goed te doen. Maar wanneer uw webshop groeit, groeien de werkzaamheden mee. Uw voorraad past niet langer in uw huis en u dreigt het overzicht kwijt te raken. Om deze reden is magazijnbeheer enorm belangrijk voor iedere webwinkel. Weten wat u heeft liggen, waar u het heeft liggen en niet te vergeten: zorgen dat u er snel bij kunt. De consument houdt niet van wachten en als uw levertijd onbetrouwbaar of onnodig lang is, kiest deze zonder omkijken voor uw concurrent.  

Magazijnbeheer uitbesteden

Door uw magazijnbeheer uit te besteden bespaart u veel ruimte en zelfs nog meer tijd. Ruimte hoeft in principe geen probleem te zijn, maar u moet het wel hebben. Is er geen ruimte in uw huidige pand en heeft u niet de middelen om te verhuizen naar een geschikte locatie? Dan kunt u gebruik maken van een e-fulfimentbedrijf dat uw magazijnbeheer kan verzorgen. Deze bedrijven beschikken over voldoende opslagruimte om uw volledige voorraad en de voorraad van vele andere webshops te herbergen. Magazijnbeheer is echter meer dan alleen het opslaan van goederen. Een e-fulfilmentbedrijf regelt de inslag en opslag van producten, het verzenden van orders, het verwerken van retourzendingen en nog veel meer.

Waarom gebruik maken van e-fulfilment?

Door gebruik te maken van e-fulfilment houdt u vooral veel tijd over voor andere aspecten van uw onderneming. Terwijl u op zoek gaat naar kansen in de markt, nieuwe producten en leveranciers en een reclamecampagne opzet, wordt uw webwinkel up-and-running gehouden. Het uitbesteden van de logistiek van uw webwinkel is de volgende stap naar een succesvolle onderneming.

Partners