Fulfilment kleine webshop: is het nodig?

Fulfilment is een nuttige optie voor webshops. Zo hoeft de eigenaar zich niet bezig te houden met zaken zoals opslag, logistiek, voorraadbeheer, orderpicken en retours en kan deze zich richten op andere dingen zoals inkoop, assortimentuitbreiding, administratie en marketing. Maar hoe zit het met kleine webshops? Is fulfilment net zo nuttig voor kleinschalige e-commerce?

Fulfilment voor kleine webshops

Het hebben van een kleine webshop is lang niet zo makkelijk als sommigen denken. Vaak wordt een kleine webshop beheerd door slechts één persoon en dat betekent dat er lange en drukke dagen plaatsvinden achter de schermen. Fulfilment uitbesteden is dan een oplossing, ook voor kleine webshops. Een aantal voordelen hiervan zijn:

  • Een kleine webshop heeft een klein assortiment, waardoor het fulfilment proces makkelijk uit te voeren is en niet te veel tijd kost.
  • De voorraad is altijd up to date, wordt goed bijgehouden en is makkelijk in te zien.
  • Het voorraadrisico is kleiner omdat er minder voorraad nodig is.
  • Omdat het proces volledig geautomatiseerd is, is de kans op fouten kleiner dan bij handmatig verwerken van orders.

Daartegenover staat natuurlijk één nadeel:

  • Omdat u minder orders heeft, is het bulk inpakken en verzenden minder efficiënt en kan daarom relatief duurder uitvallen dan bij grote webshops.

fulfilment kleine webshop

U kunt zelf focussen op eventuele groei van de webshop (indien gewenst) zodat u niet meer in de categorie ‘kleine webshop’ valt. Hier heeft u prima tijd voor wanneer u kiest voor fulfilment voor uw kleine webshop.

Dus om de vraag te beantwoorden: is fulfilment voor kleine webshops nodig? Ja en nee. Fulfilment is een goede optie indien u graag wilt groeien en tijd wilt vrijmaken om dit te realiseren. Bovendien zorgt het ervoor dat u wat meer vrije tijd heeft om op andere dingen te focussen. Heeft u de financiële ruimte om dit uit te besteden? Dan is fulfilment het zeker waard. Bent u echter tevreden met hoe de zaken nu gaan en heeft u geen wensen om te groeien met uw webshop? Dan is het wellicht geen goede keuze voor uw situatie.

Interesse in fulfilment voor uw kleine webshop?

Bij Hageman hebben we ervaring in de fulfilment van webshops van alle formaten, van zeer groot tot klein. Denkt u dat uw webshop kan profiteren van onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Partners