Ik heb een webshop: hoe moet ik pakketten versturen?

Het klinkt als muziek in de oren: een mooie webshop opzetten met leuke producten, uzelf storten op de marketing op social media en ondertussen uw producten als broodjes over de toonbank zien gaan. Maar als het zo makkelijk was dan zou iedereen toch een webshop beginnen? Klopt, er zit altijd een addertje onder het gras. Het goed draaiende houden van een webshop is niet makkelijk en de verkoopaantallen zullen zeker in de eerste tijd tegenvallen. En hoe moet u vanuit uw eigen webshop pakketten versturen? Rijdt u elke dag op en neer naar een verzendpunt met alle pakketjes op de achterbank? Of zijn er betere manieren?

Webshop pakketten versturen

Manieren om pakketten te versturen vanuit een webshop

Het lijkt misschien de meest goedkope manier: zelf de orders verwerken, inpakken, labelen en aan het einde van de dag wegbrengen voor versturing naar de koper. Maar stelt u zichzelf eens voor dat u 50 orders per dag krijgt. En u herhaalt dit proces voor elke order. Elke dag. Dan komt er een punt waarop u niet meer geniet van uw werk. Tevens gaat er zo veel tijd in zitten dat u niet meer aan andere zaken toe komt zoals de marketing en inkoop. En dan hebben we het nog niet over de klantenservice, retourservice, voorraadbeheer, onderhoud van de website en de zoektocht naar eventueel nieuwe leveranciers. Als we het zo bekijken is het helemaal niet goedkoop om alles zelf te doen. Wellicht kan dit even in het beginstadium, maar zodra uw website een kleine groei meemaakt (wat natuurlijk wel het doel is!) dan wordt het allemaal al te veel. Tevens kunt u geen dagje vrij nemen of op vakantie gaan zonder de webshop te sluiten, en dat is natuurlijk niet ideaal!

Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat er elke dag een busje bij u aan huis komt die alle orders ophaalt, maar de enige taak die u daarmee kunt laten vallen is het eigenhandig wegbrengen van de pakketten. U moet nog steeds alles zelf uitzoeken, inpakken en bijwerken in de voorraad. En u heeft geen mogelijkheid om een dag vrij te plannen. Maar hoe doen andere webshops dat dan?

Webshop pakketten versturen via e-fulfilment

E-fulfilment is hier de beste oplossing. Niet alleen wordt de verzending van uw orders verzorgd door het e-fulfilmentbedrijf, ook zorgen ze voor het verpakken, labelen, ontvangen en afhandelen van retourzendingen, voorraadbeheer, klantenservice, en de opslag van uw voorraad. Op deze manier kunt u zich volledig focussen op de groei van de webshop, de marketing, de inkoop, de administratie en de zoektocht naar assortiment verbreding. Hageman helpt u en uw webshop graag verder. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Partners