Webwinkel fulfilment: investeer in de groei van uw webwinkel


De drempel om een webwinkel te beginnen wordt steeds lager. U kunt zo goed als alles online regelen en bij een beginnende shop met een klein aanbod is de distributie thuis prima te doen. Online vindt u genoeg mogelijkheden om met een template een vrij simpele, maar werkende webwinkel te ontwerpen en goedkope hosting maakt het mogelijk om de webwinkel live te houden. U heeft nu een kleine webwinkel en kunt beginnen met het draaien van omzet. Krijgt u veel orders binnen? Dan gaat u merken dat het steeds lastiger wordt om overzicht te houden. Het verwerken van de verzendingen wordt er ook niet makkelijker op en de opslag van de steeds groter wordende voorraad kan eigenlijk niet meer thuis. Vanaf dat moment komt u voor een belangrijke beslissing te staan. Gaat u investeren in een groter pand, personeel en software, of investeert u in webwinkel fulfilment? In dit blog wegen we de opties tegen elkaar af.

Webwinkel fulfilment of eigen beheer?

Waarom is de beslissing om te kiezen tussen webwinkel fulfilment en fulfilment in eigen beheer zo belangrijk? Omdat het een cruciale stap is om een gezonde groei van uw webwinkel mogelijk te maken. Maar het verschil tussen beide opties is groot.

Qua werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, verandert er niet heel veel, er wordt alleen flink opgeschaald. Effectief betekent het voor u dat u bij webwinkel fulfilment veel uit handen geeft, waardoor u meer tijd vrij heeft voor andere werkzaamheden, zoals beleid, communicatie en het verkennen van de markt. Aan de andere kant verliest u ook enige controle over het distributieproces. In eigen beheer blijft alles hetzelfde, maar wordt het dus wel groter. U zult personeel aan moeten nemen en moeten aansturen. De belangen worden groter en de details gaan het verschil maken tussen winst en verlies. Maar beginnende webwinkels gaan tegen een groot probleem aanlopen. Er is namelijk nog niet genoeg omzet gedraaid om te investeren in opslag- en distributieruimte, personeel, apparatuur en software.

Benut de kansen

Om deze reden kiezen veel webwinkels toch voor webwinkel fulfilment. Het is een investering die betaalbaar is en direct resultaten oplevert. Binnen enkele momenten is uw distributie en opslag in handen van een gespecialiseerd bedrijf die veel efficiënter en goedkoper kan werken dan dat u in deze situatie kunt. Door veel werkzaamheden uit handen te geven, heeft u opeens veel ‘vrije tijd’. Deze tijd kunt u besteden door de kansen voor uw webwinkel te gaan verkennen. Webwinkel fulfilment zorgt ervoor dat uw webwinkel blijft lopen en u kunt deze mogelijkheid benutten door uw merk te versterken, nieuwe producten te ontdekken of uw samenwerkingen met productiepartners te verbeteren.

Waardevolle investering

Investeren in webwinkel fulfilment is dus waardevol op meerdere vlakken. De huidige processen worden aangescherpt en verbeterd, u heeft meer tijd vrij om uw webwinkel op andere vlakken te laten groeien en u neemt relatief weinig risico. Op een gezonde manier groeien van kleine webwinkel tot grote, misschien wel internationale webshop; het kan met webwinkel fulfilment.

Partners