Orderpicken uitbesteden aan een fulfilment bedrijf

Vrijwel alle grote bedrijven en webshops die een magazijn hebben waarvandaan bestellingen verstuurd worden, kiezen ervoor om de logistieke magazijnwerkzaamheden uit te besteden aan een fulfilment bedrijf. Op deze manier weet de eigenaar van de webshop immers zeker dat er mensen zijn die zich volledig kunnen focussen op deze logistieke werkzaamheden. Dit zorgt op zijn beurt voor een betere klanttevredenheid omdat een goed fulfilment bedrijf zoals Hageman zorgt voor een snelle en efficiƫnte verzending van orders en een uiterst behulpzame klantenservice. Veel bedrijven en webshops kiezen ervoor om met name de functie orderpicken uit te besteden aan een fulfilment bedrijf. Dit is immers een tijdrovende taak die graag uit handen wordt gegeven aan een externe partij.

Wat doet een fulfilment bedrijf bij het uitbesteden van orderpicken?

Orderpicken is het proces van het gereedmaken en bij elkaar zoeken van orders. Dit vindt plaats in een magazijn of distributiecentrum. De orderpicker houdt zich tevens bezig met taken als ontvangst, opslag en het verzendklaar maken van bestellingen en goederen.

Als u kiest voor het uitbesteden van orderpicken aan een fulfilment bedrijf, dan zal dit bedrijf onder andere zorgen voor de juiste uitvoering van het verwerken van uitgaande orders. Daarbij worden verschillende artikelen die in de bestelling zitten bij elkaar worden gezocht. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van interne transportmiddelen, machines en rollenbanen. De order wordt gecontroleerd op kwaliteit, kwantiteit en etikettering wordt in orde gemaakt. Vervolgens wordt de bestelling klaargezet voor transport en wordt assistentie geboden bij het laden van de vracht. Tevens worden binnenkomende order verwerkt doormiddel van het assisteren bij het lossen van de vracht. Er wordt gecontroleerd of de hoeveelheid en de etikettering klopt en eventuele bijzonderheden worden gerapporteerd. De binnengekomen goederen worden opslaggereed gemaakt en getransporteerd naar de opslagplaats. Als laatste gaat het fulfilment bedrijf aan de slag met eventuele bijkomende werkzaamheden zoals het opruimen en schoonhouden van de werkplek, het verwerken van retours en het toezien op goede opslag zodat niks kan omvallen. Het uitbesteden van orderpicken aan een fulfilment bedrijf is daarom een prima optie om de logistiek binnen uw bedrijf aanzienlijk te verbeteren

Voordelen van het uitbesteden van orderpicken aan een fulfilment bedrijf

Er zijn ontelbaar veel voordelen aan het uitbesteden van orderpicken. Een fulfilment bedrijf is ervaren op dit vlak en u kunt veel van elkaar leren. Door het uit handen geven van deze taak kunt u zelf op andere dingen focussen en hoeft u geen interne oplossingen te zoeken voor achterlopende logistiek. Wanneer uw magazijn of opslag goed op orde is en alle bestellingen op tijd verzonden worden resulteert dit in betere recensies van klanten en uiteindelijk in meer aankopen. Dat is uiteraard het uiteindelijke doel van een webshop!

Partners