Wat is e-fulfilment?

E-commerce is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Onder e-commerce valt alle handel die via internet wordt gedreven. Denk aan de mooie schoenen die binnen 1 dag binnen waren, de wasmachine die binnen een week thuisbezorgd en genstalleerd kan worden. Het gemakkelijk terug sturen van producten die niet aan de verwachtingen voldoen is ook erg prettig. Voor de consument is het ideaal. E-commerce heeft ervoor gezorgd dat we vanaf de bank van alles kunnen kopen, u hoeft de deur niet meer uit!

Natuurlijk is dit fantastisch; als het tenminste goed gebeurt. Het is belangrijk dat de eigenaar van de webshop alles -achter de schermen- goed geregeld heeft. E-fulfilment uitbesteden is hierbij zeer belangrijk.

De definitie

E-fulfilment: het afhandelen van orders die binnenkomen via de webshop.

Er komt erg veel bij kijken. Het gehele orderproces valt hieronder: van de ontvangst en opslag van de goederen tot het verzenden naar de consument. Het is belangrijk dat dit proces goed en nauwkeurig gebeurd. De klant moet goed genformeerd zijn, de voorraad moet nauwkeurig bijgehouden worden en de webshop moet up-to-date zijn.

De hoofdtaken van E-fulfilment zijn:

  • Warehousing: de administratie die hoort bij de opslag van de goederen. Hoeveel is er waar en op welke manier opgeslagen? Dit wordt allemaal bijgehouden en verwerkt in de shop.
  • Distributie: het transport, in de breedste zin van het woord. Inclusief de export en douaneafhandeling.
  • Retourneren: het verwerken van producten die terugkomen. Hierin moet de klant zo goed mogelijk worden geholpen. Het is belangrijk dat er snel en correct gehandeld wordt.
  • ICT: Een erg belangrijk onderdeel. Dit zorgt voor de kwaliteit van de proces- en informatiestromen.

Extra diensten

Hiernaast hebben E-fulfilment bedrijven ook een value added service. Dit zijn de extra diensten die E-fulfilment bedrijven op zich kunnen nemen. Hierbij kunt u denken aan de klantenservice, productfotografie en het leveren van maatwerk. Het heeft erg veel voordelen voor een webshop. De webshop eigenaar kan zich bezighouden met de dingen die hij leuk vindt. De afhandeling van de order wordt volledig uit handen genomen. Hageman heeft ook speciale actiepakketten en loyaliteitsprogrammas. Zo wordt u nog beter ontzorgt! De service die Hageman biedt zorgt ervoor dat uw klant een terugkerende klant wordt. Uw webshop wordt gezien als betrouwbaar en professioneel, wanneer de E-fulfilment uitstekend geregeld is.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen. We horen graag wat uw wensen zijn om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

 

Partners