Wel of niet fulfilment uitbesteden?

Een veelvoorkomende vraag onder ondernemers met een webshop: moet ik wel of niet mijn fulfilment uitbesteden? Wanneer u een kleine webshop heeft is het mogelijk om dit proces in eigen handen te houden, maar zodra uw winkel gaat groeien zult u merken dat het steeds lastiger wordt om alles zelf te doen. Er kan dan een punt gaan komen waarop u voor dit lastige vraagstuk staat. Wel of niet fulfilment uitbesteden?

Fulfilment uitbesteden aan professionals

Als u ervoor kiest om fulfilment uit te besteden worden een aantal zeer belangrijke aspecten van uw onderneming uit handen gegeven. Denk hierbij aan opslag, logistiek, betalingsafhandeling, retourregelingen, bestelproces en klantenservice. Fulfilment is dus eigenlijk het gele proces van het ontvangen van een bestelling tot de levering van het product aan de klant.

Wanneer u de fulfilment zelf in handen besluit te houden, bent u verantwoordelijk voor de verwerking van elke bestelling. Het uitzoeken en inpakken van de producten, het toevoegen van eventuele folders, visitekaartjes en kortingscodes voor volgende bestellingen, het toevoegen van de factuur, het labelen, het wegbrengen van het pakket, het mailcontact met de klant waarin deze op de hoogte wordt gehouden van de bestel- en verzendstatus en achteraf het verwerken van eventuele klachten en het ontvangen en verwerken van retourzendingen. Dit doet u voor elke bestelling die geplaatst wordt op uw webshop. Er gaat zo veel tijd zitten in dit proces dat u niet kunt focussen op andere aspecten van het ondernemerschap, waardoor er geen groei zal plaatsvinden.

Wanneer u kiest voor fulfilment door professionals kunt u al deze zaken wegstrepen van uw to-do lijst en is het eindelijk tijd om onderzoek te doen naar de beste manier om uw webshop te laten groeien. En de uitvoer hiervan natuurlijk. Zo werkt u samen met uw fulfilmentpartner aan een groeiend bedrijf.

Dus.. wel of niet fulfilment uitbesteden?

De keuze is en blijft uiteraard helemaal aan u, maar als u wenst te groeien met uw bedrijf dient u toch eens te gaan nadenken over een samenwerking met een fulfilmentbedrijf. Op deze manier heeft u zelf meer tijd voor andere belangrijke aspecten van uw webwinkel. Tevens weet u zeker dat het fulfilment proces op een professionele en foutloze manier uitgevoerd wordt. Zo kan uw onderneming groeien, zullen uw klanten tevreden zijn met de service en kunt u gaan werken aan belangrijke zaken zoals de uitbereiding van uw assortiment, uw website en de marketing.

Wel of niet fulfilment uitbesteden

 

Partners